terugblik Nationale Molendag 2014

Twiskemolen

In tegenstelling tot de vrijwilligersdag een week eerder, kenmerkte de Nationale Molendag zich door veel wind, veel regen en veel regenpakken. Het was echt watermolenweer !!

We verwachtten weinig bezoek omdat de vooruitzichten al aangaven dat het molenweekend nat en winderig zou gaan verlopen. Tevens ligt onze molen best afgelegen. Maar wij vergisten ons; velen trotseerden het ruige weer om een bezoekje te brengen aan de, uiteraard met volle kracht werkende, Twiskemolen.

Uitgebreide publiciteit (o.a. een interview bij Radio 9 Oostzaan en een twee paginagroot artikel in het Noordhollands Dagblad) zullen bijgedragen hebben aan de belangstelling.

De hele dag door druppelden poncho’s en regenpakken het erf op en hoorden de verhalen aan van hulpmolenaar Eduard, zoon Gido en Marijke. De door een griep getroffen Marcel hield zich zo veel mogelijk op de achtergrond. Hij hield binnen de molentechniek in de gaten en observeerde de weersomstandigheden (door het raam kijkend en m.b.v. mobiele weer-app’s).

Capuchons, petten en regenhoeden ontnamen de molendagbezoekers de feestelijke aanblik van de pavoisering. Het vlaggetjesfeest werd pas echt zichtbaar tijdens het drogen van de ruim 60 meter lange vlaggenlijn in de molenschuur, de zonnige dagen ná het molenweekend…..

[metaslider id=1747 cssclass=””]
Een stukje cultureel erfgoed in Landsmeer