Vrijwilligersdag WTTF

Twiskemolen

26 juli a.s. staat recreatiegebied Het Twiske weer in het teken van het jaarlijkse muziekspektakel Welcome To The Future. De organisatie ambieert tot de groenste festivals ter wereld te behoren. Het festival is in 2013 door deze inspanningen beloond met de ‘Greener Festival Award of Excellence‘. Ook dit jaar zet de organisatie weer vele groene puntjes op de i door al het voedsel op het festival van biologische kwaliteit aan te bieden, gerecyclede materialen te gebruiken voor de podia en het uitdelen van gratis kraanwater in herbruikbare flessen.

Ook een vrijwilligersdag in en rond Het Twiske behoort jaarlijks tot de ‘groene ambities’; zaterdag 14 juni j.l. kwamen weer vele jongeren naar het recreatiegebied om zich een dag in te zetten. Onder deskundige leiding van Landschap Noord-Holland en het beheer van recreatieschap Het Twiske werden bosschages gesnoeid en bomen geplant. In een verzorgingshuis werd sociaal werk verricht en van de ruim 60 jongeren mochten 9 jongeren werkzaamheden uitvoeren rond de molen.

ook werden diverse zware pallets uit elkaar gehaald en ontspijkerd.
er is door de gemotiveerde groep vrijwilligers een tegelpad opgehoogd (het pad is belangrijk voor het slijten van de geitenhoeven.
achteraan met pet Paul Bink, die samen met Marcel de groep begeleid heeft op deze geslaagde dag.

Meer informatie, lees in de twiskemolen nieuwsbrief 29

Een stukje cultureel erfgoed in Landsmeer