Nationale Molendag 2014

Twiskemolen

Nationale Molendag wordt in 2014 op zaterdag 10 en/of zondag 11 mei gehouden. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek. Het thema voor dit jaar is ‘Ontdek je molen’ waarbij activiteiten voor kinderen centraal staan. Molens kunnen heel veel zoals meel malen, water pompen, olie persen of hout zagen. Nationale Molendag is een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe dit in zijn werk gaat.

De Twiskemolen houdt open erf op zaterdag 10 mei van 11.00 tot 16.00 uur.
Omdat het erf en de molen door het jaar heen niet toegankelijk zijn voor publiek, is de Nationale Molendag een van de weinige unieke momenten om molen en erf te betreden. We geven uitleg over de werking van de molen, het molenerf met zijn boomgaard, moestuin en opstallen.

In verband met het broedseizoen is de biotoop rond de molen niet te betreden, maar er is wel veel over te vertellen. Bij voldoende wind is op de begane grond in de molen de tandwieloverbrenging te bewonderen die zorgt dat de grote vijzel (die het teveel aan polderwater over de dijk heen verplaatst) door windkracht gaat draaien. Wij zien je graag langskomen op 10 mei !

Een stukje cultureel erfgoed in Landsmeer