COVID-19, het coronavirus

Twiskemolen

de toegangswegen naar Het Twiskezijn afgesloten met betonblokken. Wij als bewoners (maar ook ondernemers en aannemers) hebben uiteraard een ontheffing

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Wij (Marijke en Marcel) zien en voelen de gevolgen, ook wij passen ons aan. Net als velen hebben ook wij onze zorgen, maar die zorgen vallen in het niet bij de zorgen en het verdriet van anderen; dierbaren die overlijden, krachtig opgebouwde bedrijven die totaal stilliggen, en keihard werkende mensen in de zorg, de schoonmaak, de ICT en de beleidsmakers die trachten het voor ons allen draaglijk te houden met steeds weer aan te passen regelgeving.

de toegangswegen naar Het Twiske zijn afgesloten met betonblokken. Wij als bewoners (maar ook ondernemers en aannemers) hebben uiteraard een ontheffing

Bij het samenstellen van deze nieuwsbrief is recreatiegebied Het Twiskeafgesloten voor gemotoriseerd verkeer (vooralsnog tussen 5 en 14 april), het mooie weer zorgde er helaas voor dat teveel mensen zich niet aan de regels hielden. Het gevolg van de afsluiting voor auto’s is dat de fiets-en wandelpaden dagelijks nog wel druk zijn, maar dat de wegen in het gebied nauwelijks bereden worden, hooguit door een aannemer of bewoner. Het niet horen van voertuigen over de lange houten brug is een ongekende rust voor ons tijdens mooie, zonnige dagen.

Hoe bizar ons aller situatie nu ook is, de lente ontspringt gewoon, de landgeiten rennen door de biotoop, de eerste boerenzwaluw danste op 5 april weer rond de molen en de kievitsbloemen bloeien in het gras op het molenerf.Iedereen tracht een vorm te vinden om deze crisis door te komen, ook wij met o.a. het voorjaarswerk in de moestuin, het opknappen van de schuilhokken van de geiten en……het opmaken van deze nieuwsbrief voor jullie.

Drukte op het wandel/fietspad ten zuiden van de molen.
De roezitbank is zo lang, dat diverse mensen er met gepaste afstand gebruik van kunnen maken

Een stukje cultureel erfgoed in Landsmeer