Herinneringselement / zitbank

Twiskemolen

Het lijkt alweer zo ver weg, maar het is nog maar 2 jaar geleden dat de molen er zo bij stond, 1 dag na de catastrofale windhoos. Op de grond was het een enorme chaos; rondom de molen bergen riet en tot ruim 500 meter ver veel, heel veel versplinterd hout en verwrongen ijzer. 9 dagen na de windhoos, op 27 oktober, werden onder leiding van molenmaker Saendijck alle zware brokstukken geborgen en de zwaar beschadigde kap van zijn romp getild.

Op de foto hierboven is goed te zien dat het gevlucht met een deel van de molenas vlak naast de geitenstal was neergekomen. 1 stalen roe (24 meter lang) hoefde niet in stukken gebrand te worden om te worden geborgen.

Nu, 2 jaar verder, is dit kromgebogen stalen element opgesteld op de dijk als blijvende herinnering aan een bizar moment in de geschiedenis van de Twiskemolen. Het lijkt alweer zo ver weg, maar het is nog maar 2 jaar geleden dat de molen er zo bij stond, 1 dag na de catastrofale windhoos. Op de grond was het een enorme chaos; rondom de molen bergen riet en tot ruim 500 meter ver veel, heel veel versplinterd hout en verwrongen ijzer.

Lees meer over dit onderwerp in de nieuwsbrief

Een stukje cultureel erfgoed in Landsmeer