Twiskemolen informatiebord

Twiskemolen

Oude bord

Voor de voorbijgangers op de dijk is jaren geleden een informatiebord geplaatst. Dit bord bevat info over de molen en het beheer van de molenbiotoop met Landgeiten. Het informatiebord verkeert echter in slechte staat en zou vervangen moeten worden.

Nieuw bord

Omdat wij de recreant en de steeds toenemende stroom toeristen graag meer informatie zouden willen aanbieden, hebben we een ontwerp gemaakt voor een nieuw groter bord met teksten in Nederlands, Engels en Duits of Spaans. Het huidige bord verkeert in slechte staat en is te klein.
de rode streep geeft de positie aan van het huidige infobord, dat vervangen gaat worden door een groter nieuw bord (=gele streep) Met de maten van 200 cm breed en 120 cm hoog zal het nieuw eiken bord informatie geven over de werking van de windmolen, het gemaal en hoe het overtollige water uit de Twiskepolder zijn weg vindt naar zee. Tevens geeft een gekleurde draaischijf de recreant en toerist actuele informatie over de molen; maalt de molen met licht of zwaar werk water, draait de molen voor de Prins en/of draait de vijzel met de motor het water weg. In regenbestendige bakjes worden folders aan de voorbijganger aangeboden. Een ander deel van het informatiebord geeft info over de molenbiotoop, de flora en fauna en het beheer door middel van Nederlandse Landgeiten.

Uiteraard komt zo’n bord er niet vanzelf. Dankzij donaties van Recreatieschap Het Twiske-Waterland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Landschap Noord-Holland en festival Welcome to the Future kan het bord dit jaar nog gerealiseerd worden:

Een stukje cultureel erfgoed in Landsmeer