top menu

co2 neutrale luchtfotografie

Op een namiddag begin oktober gedragen de geiten zich ineens wat onrustig in de geitenwei, vlakbij de molen. Het wordt snel duidelijk wat de oorzaak is; zo’n honderd meter van de molen laat iemand een grote kleurrijke vlieger op. De vlieger stijgt en stijgt met een west-zuidwesten wind kracht 2 tot 3 en een neergaande zon. Nieuwsgierig gaan we met het fototoestel naar buiten, maken een foto van de vlieger recht boven het wiekenkruis (zie foto rechts) en lopen naar de vliegeraar voor een praatje. Zijn naam is Tom Kisjes.

Met enthousiasme vertelt Tom hoe hij hobbymatig luchtfoto’s maakt met een vlieger. De aan het vliegertouw bevestigde camera maakt elke 8 sec. een hoge resolutiefoto. Doordat de camera nooit perfect stil hangt, is een snelle sluitertijd belangrijk. “Na een half uurtje vliegeren heb je ruim 200 foto’s en daar zitten altijd wel een paar fraaie opnames bij”, zegt Tom. In Photoshop zet hij de meest geslaagde foto’s wel even recht (zodat de horizon ook echt horizontaal ligt) maar verder bewerkt Tom de foto’s niet.

Twiskemolen vliegerTwiskemolen vlieger oplatenTwiskemolen camera aan de lijntwiskemolen luchtfoto

 

 

 

 

De fraaie foto rechts lijkt uit een vliegtuig genomen te zijn, maar is toch echt met de vliegercamera van Tom Kisjes gemaakt.
Kijk eens op de website waar Tom zijn fraaiste foto’s heeft geplaatst: //www.flickr.com/photos/de_kist/

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

natura150 Twiskepolder heeft een Natura 2000-status